Stresszkezelés

Sok tehetséges és sikeres ember rengeteg energiát fordít arra, hogy up-to-date legyen a legújabb technológiai vívmányokkal, a piaci trendekkel vagy a cége eredményességi mutatóival kapcsolatban. Eközben viszont kevéssé vagy egyáltalán nem tanulmányozza a legfontosabb eszközét – önmagát. Ezt persze könnyű megérteni. Hiszen így nőttünk fel, nem erről tanultuk az iskolában.

A viselkedésünk gyakran annyira furcsa, érthetetlen vagy irracionális lehet a stresszes helyzetekben és sokszor már a hétköznapokban is, hogy nehezen vizsgáljuk meg őszintén a valódi okokat. Ezeknek a viselkedéseknek többnyire gyerekkorban vannak a gyökerei, akkor rögzültek és azóta ismételjük tudattalanul ezeket a mintákat, játszmákat. Újra és újra. Ami egy adott élethelyzetben eredményes viselkedés volt, és valószínű, hogy az életünket szolgálta, az ma pont gátol és fokozza a stresszt az életünkben.

A mindennapi életben az agyunk 10%-os tudatos részével működünk, vagyis erről tudunk, de valójában a 90% is dolgozik és működtet, ám ezt nem, vagy csak kevéssé ismerjük. Ennek viszont állandó hatása van ránk, ugyanis itt tároljuk a régi beidegződéseket, összes eddigi mintánkat, és mindent, amit a világról megtanultunk. A jelen életünkben ezek vannak ránk hatással, ezek a mindennapi életünk mozgatórugói és ezek okozzák az elakadásokat, betegségeket, problémákat.

Felnőttként nehéz és kellemetlen azzal a felismeréssel szembesülni, hogy a magatartásunk olykor gyerekes és irracionális, hogy nem értjük önmagunkat és a problémáink okait. Ehhez bátorság kell. Nem szeretünk önmagunkkal konfrontálódni, ezért rengeteg elhárító mechanizmus dolgozik bennünk, hogy a számukra kellemetlen helyzeteket valahogy megoldjuk.

De ha a stressz már visszatérő, kellemetlen tünetekkel jelentkezik, vagy testi betegségeket okoz, akkor azt javaslom, minél gyorsabban keressük meg együtt az okát!

 

Stresszkezelés HeavenUp

Ha az alábbiakból akár egyet is tapasztalsz magadon, kérj időpontot konzultációra:

 • munkával kapcsolatos visszatérő feszültség, nyomás
 • teljesítménnyel kapcsolatos problémák
 • ingerlékenység
 • alvási problémák
 • étkezési és emésztési problémák
 • fokozott szerhasználat, pl. alkohol, drog, altató, nyugtató
 • fáradékonyság
 • csökkent teljesítőképesség és munkaképesség
 • öröm nélküli hétköznapok
 • fejfájás, gyomorfájás, vastagbélgyulladás és egyéb szervi tünetek, betegségek
 • ismeretlen eredetű, megmagyarázhatatlannak tűnő gondolatok és tünetek.

Ha a stressz kiváltó okai világossá válnak számunkra, akkor eredményesen kezelhetők a tünetek, a testi és a szellemi, lelki problémák megoldódnak.

Hogyan történik a konzultáció?

Az egyéni konzultáció alkalmanként 90 perc, és történhet személyesen és online!

Teljesen egyedi, személyre szabott minden egyes konzultáció menete, így az is, hogy kinek hány alkalmat javaslok. Ezt az első alkalommal, a keretek tisztázásakor közösen megbeszéljük, és mindig rugalmasan kezeljük.

Amikor terápiára jössz, pl. hetente vagy kéthetente, akkor biztosítom az alkalmak fix időpontját Számodra. (pl. keddenként 11:00 óra lesz a Te állandó időpontod).

A konzultációk között korlátlan és ingyenes támogatást adok, online elérhetőséget kapsz és néhány órán belül biztosan válaszolok. (e-mail, messenger, mobil).

 

Vélemény a stresszkezelésről

Petra régóta stressz problémákkal küzdött, mire online tanácsadás formájában találkoztunk. Már első alkalommal elindultak a pozitív változások. Hogy milyen fejlődést tapasztalt meg?

"Teljesen elveszettnek éreztem magam, a mindennapok mókuskerekében már semminek nem tudtam örülni. Ekkor futottam bele véletlenül Gabiba, és egyből felkeltette az érdeklődésemet. Pozitív személyisége, és tanácsai segítségével már az első konzultáció után éreztem a változást. Segítségével visszataláltam a mindennapok varázsába. Hálás köszönet érte!"
Petra

 

A stresszről itt olvashatsz bővebben:

http://www.heavenup.hu/blog/mire-jo-stressz

 

A pozitív stresszről itt olvashatsz bővebben:

http://www.heavenup.hu/blog/mi-az-pozitiv-stressz

 

Videó a stresszről:

https://www.youtube.com/watch?v=__PIv0NRV-I&t=25s

 

Videó a pozitív stresszről:

https://www.youtube.com/watch?v=YK9Esv564gk

 

 

 

Foglalj időpontot most!