Rájöttem, hogy kár volt halogatni…

  • 2018-04-13

Amikor lebetegedsz, mit teszel? Hogyan reagálsz? A klasszikus gyógyításban, orvoslásban általában az utolsó pillanatig kivár az ember, amikor már nagyon rosszul érzi magát, amikor már nagyon fáj, és akkor fordul orvoshoz. Vár, mert bízik benne, hogy a probléma valahogy magától megoldódik. Van, amikor ez szerencsére így történik.

És amikor lelkileg érzed magad rosszul, mit teszel?   A lelki problémákat fontossági sorrendben általában a fizikai problémák mögé helyezik, ezért azokkal évek óta tartó küszködés után kezdenek el foglalkozni.

A testi és a lelki problémák esete ugyanolyan, mindkét esetben az a megoldás, hogy szakembertől kérünk segítséget.

Miért nem lép az ember akkor, amikor érzi, hogy valami nem OK? A halogatás csapda, és azzal az illúzióval altat el, hogy hamarosan jó irányba változnak a dolgok, maguktól megoldódnak. De mégis hogyan? A halogatás állapotában a probléma változatlan marad vagy rosszabbra fordul.

Rájöttem, hogy kár volt halogatni! –mondta Anna az első találkozás után. Ebben az egy mondatában benne volt az öröm és a harag egyszerre. Örült, mert saját bőrén megtapasztalta, hogy elindultak a pozitív változások. Dühös volt, hogy nem döntött hamarabb, hiszen a halogatással húzta az időt, és rontotta a negatív lelkiállapotát. Miután ezt megértette, tesz önmagáért, és egyre jobban és jobban van.

Hidd el, ez rajtad múlik. Minden az első döntéssel és az első lépéssel kezdődik. Ha ezt megérted és lépsz, már nyert ügyed van. A változás szükségszerű, a változás izgalmas, a változás tele van új lehetőségekkel. Légy bátor és tapasztald meg, hogy van megoldás a problémádra!

Jobban leszel! Még jobban!

 

 

Foglalj időpontot most!